-
Acrónimo: OPENINNOVA
Correo: gr_inv.openinnova@urjc.es
Web: AccederNúmero de investigadores: 68Número de quinquenios: 93Número de Docentia: 101Número de sexenios investigación: 22Número de sexenios transferencia: 1
Coordinador/es:
Investigadores miembros:
- Carmen de Pablos Heredero
- Marta Ortiz de Urbina Criado
- Sonia de Paz Cobo
- Mónica Santos Cebrián
- Miguel Blanco Callejo
- Laura Fuentes Moraleda
- María Rosario Pacheco Olivares
- Cristina Carrasco Garrido
- Ana Isabel Muñoz Mazón
- Santiago Martín-Romo Romero
- Montserrat Jiménez Partearroyo
- Francisco José Blanco Jiménez
- Carolina Cosculluela Martínez
- María Teresa Fernández Fernández
- María Elisa García Abajo
- María Teresa Villacé Molinero
- Miguel Ángel Morales Moya
- Rogelio Alonso Pascual
- María Rocío Flores Jimeno
- María Dolores Sánchez Sánchez
- Alberto Azuara Grande
- Alicia Orea Giner
- Sara Alonso Muñoz
- José Luis Rodríguez Sánchez
- María Teresa Bastanchury López
- Alberto Romero Ania
- José Javier Marchamalo Martínez
- Antonio Chacón Alves
- Diego Corrales Garay
- Rocío Gallego Losada
- Lourdes Rivero Gutiérrez
- Pablo Javier Fernández de Casadevante Mayordomo
Investigadores colaboradores:
- Cristina Lin Lian
- Rocío González Sánchez
- María Cortés Ruiz
- María Carmen de la Calle Durán
- Irene Huertas Valdivia
- María Sonia Medina Salgado
- Eva María Mora Valentín
- Francisco Javier Rodríguez Barea
- Miguel Ángel Alonso Neira
Investigadores/Técnicos de apoyo contratados:
Otros colaboradores:
- Antón García Martínez
- MariCruz Cadiz Gómez
- Juan Luis Santos
- Sajid Haider
- Carlos Rodriguez Monroy
- Fernando Gonzalez Garcia
- Jose Manuel Bermejo Ruiz
- Alberto Abella Garcia
- Cecilio Barba Capote
- Alberto Avecilla García
- Cristina Gallego Gomez
- Trinidad Vacas Guerrero
- José Luis Montes Botella
- María Torrejón Ramos
- Luisa Mónica de Pablos Heredero
- Luis Fernando Sosa Martell
- Celia Polo García-Ochoa
- María de los Ángeles Ramírez Peña
- Jorge Calero Sanz
- Hans Pérez Rubín de Celis
- Diego Muñoz López
- Eva Dardalengas Palacios
- Vasilica-Maria Margalina
- Virginia Ramírez Herrero
-
Acrónimo: GID-GeoTur
Correo: gr_doc.gid-geotur@urjc.es
Web: AccederNúmero de investigadores: 8Número de quinquenios: 8Número de Docentia: 8Número de sexenios investigación: 8Número de sexenios transferencia: 0
Coordinador/es:
Investigadores miembros:
- Alicia Orea Giner
- Koldo Trapaga Monchet
- María Cristina Fernández Laso
- María Dolores Sánchez Sánchez
- Raúl Romero Calcerrada
Otros colaboradores:
- Anabel Amores Ampuero
- Antonio Javier Criado Martín
- Raquel Gil Fernández
-
Tecnóloga Social para el Turismo Regenerativo e Interseccional. Mi objetivo es fomentar prácticas regenerativas en el turismo mediante la integración de conocimientos antropológicos y tecnología avanzada.
Mi pasión por el avance del conocimiento en el campo del turismo le ha llevado a colaborar como Associate Editor en Tourism Management Perspectives, en el European Journal of Tourism Research y en el Journal of Sustainability and Resilience. Cuenta con un sexenio de investigación de la ANECA y colabora como investigadora asociada en el Équipe Interdisciplinaire de Recherches sur le Tourisme. También he tenido el honor de compartir mis experiencias a nivel internacional mediante conferencias y cursos especializados en instituciones de renombre como la Edinburgh Napier University, Torrens University, TU Dublín y la Henley Business School.
Short bio
Social Technologist for Regenerative and Intersectional Tourism. My aim is to empower regenerative practices in tourism by integrating anthropological insights and cutting-edge technology.
As an Associate Professor of Tourism at the Department of Business Economics at Universidad Rey Juan Carlos, my commitment to research and ethical practices has been recognised through a prestigious Six-Year Research Recognition awarded by ANECA, Spainish National Agency for Quality Assessment and Accreditation. This passion for advancing knowledge in the field has also led me to serve as an Associate Editor for Tourism Management Perspectives, the European Journal of Tourism Research, and the Journal of Sustainability and Resilience.
My international collaborations extend to my role as an associated researcher with the Équipe Interdisciplinaire de Recherches sur le Tourisme and as a supervisor of Master's theses at Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Sharing my global experiences, I have had the honor of delivering lectures at renowned institutions like Napier Edinburgh University, Torrens University, TU Dublin, and Henley Business School, fostering a dialogue that bridges academia and industry.
ResearchI believe that technology is not an isolated tool but an integral part of our environment, shaping human connections and relationships. I study Industry 5.0, employing methodologies like text mining and machine learning, while emphasizing qualitative analysis through virtual ethnography and content analysis. My research approach is underpinned by ethical principles, driven by a commitment to sustainability, social justice, equality, and equity.Keywords
Regeneration; Intersectionality; Social Sustainability; Social Technology; Social Justice; Events; Food tourism
Education
PhD in Tourism (Universidad de Alicante, Universidad de Málaga, Universidad de Sevilla and Universidad Rey Juan Carlos) and PhD in Geography (École Doctorale de Géographie de Paris, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne)
Honours: PhD Extraordinary Award (2019/2020 and 2020/2021), Summa Cum Laude, international mention.
Master in Sustainable Tourism and ICT (Universitat Oberta de Catalunya)
Master in Management and Leadership of Cultural Projects (Universidad Rey Juan Carlos)
Graduate in Social Anthropology and Human Evolution (Universitat Rovira i Virgili and Universitat Oberta de Catalunya), special interest in virtual ethnography.
Graduate in Tourism (Universidad Rey Juan Carlos)
Graduate in History (Universidad Rey Juan Carlos)
-
Grado
PLAN ASIGNATURA (2222) DOBLE GRADO EN RR INTERN. (INGLES) Y PROTOCOLO Y ORG. DE EVENTOS (VICALVARO RESTAURACION (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO (2211) GRADO EN PROTOCOLO, ORGANIZAC. DE EVENTOS Y COMUNIC. CORPORATIVA(VICALVARO) RESTAURACION
Máster universitario oficial
PLAN ASIGNATURA (6263) MÁSTER UNIVERSITARIO EN BUSINESS ORGANIZATION COOPERATION AGREEMENTS IN RESEARCH AND DEVELOPMENT (6263) MÁSTER UNIVERSITARIO EN BUSINESS ORGANIZATION OTHER LINES OF RESEARCH IN BUSINESS ORGANIZATION
-
CURSO PLAN ASIGNATURA 2023-24 (2257) DOBLE GRADO CIENCIA, GEST. E ING. SERVICIOS SEMIPRES. Y TURISMO (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (2104) DOBLE GRADO EN HISTORIA Y TURISMO (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (2216) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (ARANJUEZ) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (2010) GRADO EN TURISMO (INGLES) (VICALVARO) ANALYSIS OF THE TOURISM MARKET 2023-24 (2006) GRADO EN TURISMO (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2023-24 (6193) MÁSTER UNIVERSITARIO EN DIRECCIÓN INTERNACIONAL DEL TURISMO SISTEMAS Y TECNOLOGÍAS DE LA INFORMACIÓN 2023-24 (6262) MÁSTER UNIVERSITARIO EN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT INFORMATION TECHNOLOGY AND SYSTEMS CURSO PLAN ASIGNATURA 2022-23 (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2022-23 (2010) GRADO EN TURISMO (INGLES) (VICALVARO) ANALYSIS OF THE TOURISM MARKET 2022-23 (6262) MÁSTER UNIVERSITARIO EN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT INFORMATION TECHNOLOGY AND SYSTEMS CURSO PLAN ASIGNATURA 2021-22 (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2021-22 (2048) GRADO EN ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (INGLES) (VICALVARO) COMMERCIAL MANAGEMENT 2021-22 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) MARKETING DE PRODUCTOS TURISTICOS 2021-22 (2010) GRADO EN TURISMO (INGLES) (VICALVARO) MARKETING FOR TOURISM 2021-22 (6262) MÁSTER UNIVERSITARIO EN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT INFORMATION TECHNOLOGY AND SYSTEMS CURSO PLAN ASIGNATURA 2020-21 (2222) DOBLE GRADO EN RR INTERN. (INGLES) Y PROTOCOLO Y ORG. DE EVENTOS (VICALVARO RESTAURACION 2020-21 (2216) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2020-21 (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2020-21 (2090) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMON Y DIRECCION DE EMPRESAS (FUENLABRADA) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2020-21 (2233) DOBLE GRADO EN TURISMO Y MARKETING (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2020-21 (2277) GRADO EN PROTOCOLO, ORGAN. DE EVEN. Y COMUNIC CORPORATIVA (INGLES) (MADRID) CATERING 2020-21 (2211) GRADO EN PROTOCOLO, ORGANIZAC. DE EVENTOS Y COMUNIC. CORPORATIVA(VICALVARO) RESTAURACION 2020-21 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2020-21 (6262) MÁSTER UNIVERSITARIO EN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT INTERNATIONAL MARKETING MANAGEMENT CURSO PLAN ASIGNATURA 2019-20 (2222) DOBLE GRADO EN RR INTERN. (INGLES) Y PROTOCOLO Y ORG. DE EVENTOS (VICALVARO RESTAURACION 2019-20 (2216) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2019-20 (2233) DOBLE GRADO EN TURISMO Y MARKETING (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2019-20 (2277) GRADO EN PROTOCOLO, ORGAN. DE EVEN. Y COMUNIC CORPORATIVA (INGLES) (MADRID) CATERING 2019-20 (2211) GRADO EN PROTOCOLO, ORGANIZAC. DE EVENTOS Y COMUNIC. CORPORATIVA(VICALVARO) RESTAURACION 2019-20 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2019-20 (2003) GRADO EN TURISMO (FUENLABRADA) MARKETING DE PRODUCTOS TURISTICOS 2019-20 (6262) MÁSTER UNIVERSITARIO EN INTERNATIONAL TOURISM MANAGEMENT INTERNATIONAL MARKETING MANAGEMENT CURSO PLAN ASIGNATURA 2018-19 (2222) DOBLE GRADO EN RR INTERN. (INGLES) Y PROTOCOLO Y ORG. DE EVENTOS (VICALVARO RESTAURACION 2018-19 (2216) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2018-19 (2277) GRADO EN PROTOCOLO, ORGAN. DE EVEN. Y COMUNIC CORPORATIVA (INGLES) (MADRID) CATERING 2018-19 (2211) GRADO EN PROTOCOLO, ORGANIZAC. DE EVENTOS Y COMUNIC. CORPORATIVA(VICALVARO) RESTAURACION 2018-19 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION CURSO PLAN ASIGNATURA 2017-18 (2222) DOBLE GRADO EN RR INTERN. (INGLES) Y PROTOCOLO Y ORG. DE EVENTOS (VICALVARO RESTAURACION 2017-18 (2216) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (ARANJUEZ) MARKETING TURISTICO 2017-18 (2091) DOBLE GRADO EN TURISMO Y ADMINISTRACION Y DIRECCION DE EMPRESAS (VICALVARO) TUROPERADORES Y AGENCIAS DE VIAJES 2017-18 (2211) GRADO EN PROTOCOLO, ORGANIZAC. DE EVENTOS Y COMUNIC. CORPORATIVA(VICALVARO) RESTAURACION 2017-18 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) ANALISIS DEL MERCADO TURISTICO 2017-18 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) EMPRESAS DE ALOJAMIENTOS Y RESTAURACION 2017-18 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) MARKETING TURISTICO 2017-18 (2207) GRADO EN TURISMO (ARANJUEZ) TUROPERADORES Y AGENCIAS DE VIAJES
-
No existe información.
-
- Scopus: 57212307539
- Researcher Id / Publons: AAZ-5581-2020
- Google Scholar: as04iv4AAAAJ
- ORCID: 0000-0001-8198-8169
-
Publicaciones